“Moda este o ocazie excelenta de a exprima arta, cultura, civilizatia si de a imbogati constiinta popoarelor”. Noi, italienii, avem precum toate popoarele calitati si defecte. Una dintre virtuti este surprinzatoarea originalitate a spiritului. La fel de importanta imi pare dorinta perpetua de frumos, continua incercare a profesionistilor de a identifica perfectiunea in sensul universal al cuvantului.

Ma identific si eu cu acest concept idealist al frumusetii utopice. Il deservesc de o viata cu credinta prin proiectele grupului Mengotti si am convingerea ca si in Romania conceptul de  <<Made in Italy>> este inteles in toata profunzimea si complexitatea sa. Orasul mic din care provin, Bassano del Grappa, are un important muzeu de arta iar tinutul Veneto a dat nastere lui Tintoretto Tiziano si Jacopo Bassano.

Calatoresc mult si mereu caut sa vad opere de arta originale pentru a intelege mai bine celelalte culturi. Provenind dintr-un oras medieval autentic, m-am format in sensul dragostei fata de identitatea istorica a tuturor civilizatiilor si a perceptiei frumosului in toate formele sale: arhitectura, sculptura, pictura, moda.

„Conceptul Made in Italy , datorită imensei sale creativităţi, nu este doar simbolul stilului, eleganţei, frumuseţii. Mai presus de orice este un element care uneşte toate popoarele lumii.”