Povestea Mengotti incepe in urma cu aproape 130 de ani, mai exact in 1889, cand Giovanni Mengotti deschide un magazin de palarii in inima orasului Bassano del Grappa, in Piaza Liberta. In timp, alaturi de palarii, magazinul incepe sa ofere si alte elemente vestimentare: cravate, umbrele, incaltaminte sau denim, iar fiul lui Giovanni Mengotti, Giuseppe, va orienta conceptul magazinului catre zona exclusivista a modei.

Adriano Mengotti a preluat o afacere de familie si a transformat-o cu succes intr-un lant de magazine, devenind astazi unul dintre cei mai importanti jucatori de pe piata de lux italiana si romaneasca. Impreuna cu fiul sau, Filippo, a dezvoltat si mai mult business-ul, ajungand in prezent la 12 magazine in zona Veneto, din Italia, respectiv in Bassano, Breganze, Valdagno si Castelfranco.

Magazinul multibrand din Bucuresti a fost inaugurat in martie 2008, propunand cumparatorilor de lux din Romania acelasi concept pe care este construita toata filozofia de business a grupului, “Mengotti in Veneto”, bazata pe rafinament, eleganta, calitate si bun gust in acelasi timp.